Golf cipő

39 Termék Termék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

Miért van szükséged golf cipőre?

A golf cipő egyike azoknak a golf kiegészítőknek amit előbb vagy utóbb minden golfozó be kell szerezzen magának. A golfozáshoz kialakított cipőknek több olyan tulajdonsága is van amely megkülönbözteti őket az egyszerű sportcipőktől. A golfcipő talpa valamivel szélesebb mint egy egyszerű cipőé, így jobban segíti az egyensúly megtartását a golfütő lendítése közben. Szintén a golfhoz kialakított cipőtalp egyik védjegye, hogy apró tüskék találhatóak rajta, melyek nem csak swing közben biztosítanak tapadást, hanem a sétálás közben is. Ugyanis eső után a nedves fűvel borított golfpálya meglehetősen csúszós lehet, ha nem golf cipőben sétálunk rajta. A cipők közt két fajta talp kialakítás terjedt el, az ún. spike és a spikeless. A spike-os talppal ellátott golf cipőkhöz külön kapható fém spike-okat lehet rögzíteni. Így a golf pályának megfelelő spike-al tudod felszerelni a cipőd játék előtt. A spikeless golf cipők talpára nem rögzíthető spike, a talpból kiálló tüskék pedig gumiból vannak. Míg a talpat egy spikeless golf cipő esetében nem lehet finomhangolni, cserébe kevesebb kárt okoz a pályán. Egy hasonlóan fontos tulajdonsága a golf cipőnek, hogy míg a cipő talpa stabilitást biztosít, a bokánál mélyebb kivágása van, így szabadabb mozgást ad. Ezért az ütő mozdulatodba könnyebben tudsz forgást vinni, ha kifejezetten golfozáshoz kialakított cipőt hordasz játék közben. Nem utolsó sorban a golf öltözékhez stílusban is nagyszerűen illenek a golf cipők.

A Decathlon golf cipői

A Decathlon által forgalmazott golfcipők között megtalálhatóak a Footjoy és az Adidas cipői és persze a Lille-ben fejlesztett spikeless Inesis golfcipők is, melyek a kínálat nagy részét képezik. Csakúgy mint más cipőknél, a golf cipők között is különböző modellek ajánlottak különböző időjárási viszonyokhoz. Az Inesis által kínált cipő választék minden golfozó igényét igyekszik kielégíteni.

Meleg, száraz időre a márka az Inesis Grip Dry cipőt fejlesztette ki. A cipő felső része 3D mesh anyagának köszönhetően megfelelő szellőzést biztosít még ha a legnagyobb kánikulában golfozol is! A nyári golf cipő orránál a lábujjakat egy vékony vízálló réteg védi, hogy sétálás közben az esetleg még nedves fűtől ne ázzon át a cipő. A lábfejet a boka alatt átölelő “Y” forma megfelelő stabilitást ad a lábnak a cipőben, míg a bokának megfelelő mozgásteret biztosít forgáshoz. Az Inesis a Grip Dry golf cipő talpát három rétegből építette fel. A talphoz legközelebb elhelyezkedő, első réteg, az EVA talp. Ez a réteg egyfajta ütéscsillapítóként működik a cipőben. Ennek köszönhetően nem jelent kényelmetlenséget egy 7-8 km-es golf pálya teljesítése sem. A második réteg a TPU talp, mely a cipő talpán színezve látható. Ez a réteg félmerev, és rugalmas. Hat részen áll ki a cipő talpából hasonlóan a spike-os golfcipők talpához. Végül a harmadik réteg, a gumi talp, mely körülveszi a TPU talp spike szerű részeit. Lágyabb összetételének köszönhetően kiválóan tapad gyaloglás közben. Az orrnál kissé le van kerekítve, hogy a segítse a láb mozgását a swing végső szakaszában. Az Inesis Grip Dry golfcipő létezik férfi, női és gyerek kivitelben. Nem csak méretben hanem színekben is több verzió létezik, melyek jól harmonizálnak az Inesis golf ruházat kollekciójával.

Az Insesis Grip Waterproof cipő, ahogy a neve is sugallja, egy vízálló golfcipő. Talpa az Inesis Grip Dry-éval megegyező, háromretegű felépítést kapta. A különbség a cipő felső részének belsejében elhelyezett vízálló membránokban rejlik. Ezek révén a cipő nem engedi, hogy viselője lábfejét víz érje a cipőn keresztül. Így nem kell aggódnod ha játék közben kap el az eső a golf pályán, a lábad mindig száraz marad.

Az Inesis golf cipő kollekciójának harmadik darabja az Inesis Grip Winter, melyet kifejezett hideg időre tervezett a márka. A cipő talpa megegyezik a Grip Dry és Grip Waterproof cipők talpaival. Csakúgy, mint a Grip Waterproof cipő esetében, a Grip Winter golfcipő is vízhatlan. A cipő talpbetétét műszőrme teszi kellemesen meleggé. Vízálló cipzárral ellátott magas szára gondoskodik róla, hogy ne engedje be a hideget és a nedvességet sem, valamint a cipő felvételét is megkönnyíti.