Szűrés eredménye
117
Termék Termék -

Pontyozó szerelék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás
Vissza a listához
Termékek összehasonlítása

A pontyhorgászat sikeressége nem a szerencsén múlik. A fogás és az újra fogás kulcsa hogy a jó horgász felszerelését folyamatosan igazítsa a dinamikusan változó környezeti tényezőkhöz és ahhoz, hogy ezt megtehesse, minden felszereléséből több típust kell magánál tartania. Egy bojlit önmagában, pop-uppal vagy hóemberként is fel lehet kínálni a halnak, de ehhez többféle méretű és formájú horogra van szükség. Ha óvatosabban esznek a halak egy vékonyabb húsú, könnyebb horog több kapást hozhat, viszont egy vastagabb horog jobban tartja a megakasztott pontyokat. 

A horgászat helyszínének megfelelően sokszor a jónak vélt helyek nagy távolságra találhatók a parttól. Ezek meghorgászásához nagyméretű, távdobó ólmokra van szükség. Olykor azonban a partszéli vizek nádasaiban, hínarasaiban találjuk a kapitális példányokat. Ezek sikeres becserkészéséhez kisebb ólmok is megfelelnek, melyeket nagy csobogás nélkül is a vízbe lehet juttatni. Hatalmas ólmokra akkor van szükség, ha a több száz méter távolság van a horgászhely és a végszerelék között. Ekkor a bevontatott szerelék egyhelyben tartása és a horog optimális akadása érdekében akár több száz grammos ólomra is szükség lehet.

A modern pontyhorgász módszerek nélkülözhetetlen kelléke a jó minőségű, magas szakítószilárdságú, jól köthető monofil főzsinór és a többféle fonott előke. A választott horgászmódszerhez, a terephez és a kifogní kívánt halhoz kell megfelelő vastagságú damilt választani. Akadós, tuskós vizekre vastagabb, akár 0,40-es, 0,50-es vastagságú damilt érdemes választani, míg egy tiszta, könnyen horgászható terepre a legnagyobb példányok kifogásához a 0,25-ös damil is megfelelő egy jó szerelékkel.

A különböző csalizási technikák megkívánják lágyabb és merevebb horogelőkék használatát és többször ezek kombinációja lesz a siker kulcsa. A jó horgász mindig megtalálja a szituációnak legjobban megfelelő végszereléket, kötést.