37 Termék -

​Rod pod, elektromos kapásjelző, swinger

Ár (növekvő)

Vásárlóink kedvence
Legjobbra értékelt
Ár (növekvő)
Ár (csökkenő)
A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás
Vissza a listához
Termékek összehasonlítása

Sohasem lehet tudni, milyen kihívásokkal szembesül a horgász a vízparton. Gyakran előfordul, hogy a part széle nem alkalmas leszúró bottartók kihelyezésére a kemény talaj vagy kiépített partszakaszok miatt. Mólókon, stégeken, kikötőkben és köves, kavicsos partokon jó szolgálatot nyújtanak a rodpodok, más néven bottartó állványok. Ezeket a szerkezeteket bármilyen terepviszony mellett alkalmazhatóak, stabilan állnak és tartják a horgászbotokat. A rodpodok további előnye, hogy lehetőséget nyújtanak a horgászbot dőlésszögének egyszerű megváltoztatására. Ha feltámad a szél, a botok spiccét pillanatok alatt a vízfelszínhez lehet közelíteni, így a szél nem kap bele a damilba. Akadós, kagylós vízfenék esetén a botok spiccét magasra emelése által a damil meredeken esik a végszerelékhez, így elkerülhető a főzsinór sérülése, szakadása a kapás pillanatában.

Homokos, füves part esetén kényelmesen alkalmazhatók a klasszikus leszúrók és leszúrószettek is.

A bojlis horgászat több mint a hal kifogása utáni hajsza. A horgász több órát, akár több napot eltölt a természetben, élvezve a vízpart és vízi élővilág csodálatos látványát. A teljes kikapcsolódás érdekében nem kell folyamatosan figyelnie a kapásjelzőt, mert az elektromos jelzők hang és fényjelzéssel adják tudtára a kapást. Mára a modern pontyhorgászat elengedhetetlen kelléke az elektromos kapásjelző, a kapásjelző sípoló hangja a horgász élmény része. A legtöbb kapásjelzőn beállítható a jelzés hangereje, hangmagassága és intenzitása, valamint egyes modellek adóvevővel is fel vannak szerelve, így a horgász el tud távolodni a horgászbotoktól, mégis értesül a kapásról.

Az elektromos kapásjelzők nem működnek hatékonyan swinger, azaz a kúszómajom nélkül. Ez az eszköz feszíti a damilt a kapásjelző görgőjére, így a zsinór legkisebb mozdításra is azonnal érkezik a fütyülős kapás.