Bakancs

90 Termék Termék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás

Bakancs


A francia Quechua márka jellemzően teljesítménytúrázásra és kirándulásra, míg a Forclaz trekkingre készít bakancsokat. A német Meind és Lowa főleg bőr bakancsokat készít elhivatott, elszánt túrázók számára. A Salomon a terepfutó cipők mellett bakancsban is a magas minőség képviselője.

A bakancsok készülhetnek női, férfi és gyerek változatban, így a színviláguk és elérhető méreteik is széles skálán mozognak. A téli, vastagon bélelt és havas talajra tervezett bakancsokat hótaposó is nevezik.

A bakancs hordása nem függ divattól: a hosszúszárú cipő tavasztól-őszig kellemes viselet túrák során. A gumi talp bordázatának feladata, hogy jól tartson egyenetlen, sáros, technikás terepen, míg a középtalp és a magas szár tartja a tömeget és támasztja a bokát.

A bakancs méretét kiválasztani egyszerű: az utcai cipőmérettel azonos, lábfej megdagadására való hajlam esetén pedig egy számmal nagyobbat érdemes választani. A vásárlási tanácsok közé tartozik még a lábfej szélessége is: a legtöbb bakancs normál lábfejre készül, de kaphatók direkt széles lábfejre tervezett bakancsok is.

A bakancs hosszú élettartamát biztosítja a rendszeres tisztítás és a hűvös, napfénytől elzárt helyen tárolás. A bőr bakancsokat speciális tisztítószerrel kell ápolni, hogy ne száradjon ki az anyaga. Az öreg, megfáradt membrános bakancsokat impregnálással lehet vízhatlanabbá tenni, de teljesen vízhatlanok nem lesznek. A bakancsok külön kategóriája a vadászbakancs és a magashegyi bakancs, ami szintén megtalálható a Decathlon kínálatában.

A bakancsok ára egész évben kedvező, de mind áruházainkban, mind webáruházunkban leárazva kaphatók azok az utolsó darabok, amik gyártása nem folytatódik.