Téli kabát

148 Termék Termék

rendezés

A terméket hozzáadtuk
Termékek összehasonlítása (0/5)
Megnyitás
Nincs összehasonlítható termék
Az összehasonlítás listája megtelt. Kérjük, töröljön egy terméket.
Eltávolítás
 

Téli ruházat, téli kabát

 

A téli időjárási körülményeknek akkor tudunk igazán ellenállni, ha rétegesen öltözködünk. A minuszok beköszöntével minden egyes rétegnek lesz egy-egy feladata, mely rendszerként működik. Ezen kívül gondoskodnunk kell a lehetőleg vízálló, vastagtalpú cipőről vagy bakancsról, de a kiegészítők sem maradhatnak el, mint a téli kesztyű,  téli sapka, hozzá maszk vagy sál azaz nyakmelegítő

Aláöltözet, az első réteg. Feladata, hogy felszívja majd elpárologtassa a párát vagy izzadtságot, másodsorban hőszigeteljen. Erre a legalkalamasabbak sí aláöltözeteink, mert ezeket tervezték egész napos, hideg időben való kültéri sportoláshoz. Belső oldaluk bolyhosak, ahogyan az áruk növekszik, úgy egyre több gyapjút tartalmaznak, mely a hőtartás mellett elűzi a kellemetlen szagokat is. 

Polár, pulóver, a második réteg. Ez a ruházat fog igazán felelni azért, hogy ne engedje ki testünk hőjét. Az aláöltözetet nem szigetelheti le, mert annak párologtatási feladata van. Aktív sporotláshoz ebből nem érdemes túl vastagot választani, hogy a szabad mozgást ne korlátozzuk. Ha elvárás, találsz olyan szabásút is, mely ujjába beleakaszthatod a hüvelykujjad, így nem szalad fel és a kesztyűvel együtt, nagyon jól fog zárni.

Tollkabát, a funkcionális réteg: Extrém hideg időben ez még nem az utolsó réteg és esős, szeles sem érdemes ezt venni legfelülre. Kíváló hőszigetelésű, viszont a kacsatoll kipereghet és speciális mosást igényel, legfőképpen szárítást, ami több napig is eltart. Erre egy olcsóbb megoldás a vatelin töltetű kabát, mely nem perg, egyszerűbb a mosása, de a hőszigetelő tulajdonsága nem éri utol az állati eredetűét. Mindkettő pillekönnyű, ezért sétákra, túrázásra alkalmasak akár záró rétegként, enyhe időben.

Téli Kabát, a harmadik réteg: A legfelső réteg közvetlenül érintkezik a csapadékkal és a csípős széllel. A technikaiság a részletekben rejlik. Milyen vízoszlopot bír el? Ez egy mutatószám lesz a vízállóságára. Mennyire ellenálló a külső szövet mely síelőknek, téli túrázóknak és vadászoknak fontos szempont.  Néhány kabát kivehető polár béléssel rendelkeznek, mely nem feltétlen váltja ki a második réteget, inkább kiegészíti. Választékunkban férfi téli kabát és gyerek téli kabát is található, melyeket -20 foknál hidegebb időben teszteltünk.