Decathlon

Fitneszcipő 920-as ENERGY RETURN Tökéletes elrugaszkodás!

A fitneszcipő amire vártál! Érezd a talp többirányú rugalmasságát, mozogj 360 fokban. Ugrálj és az ütéscsillapításnak köszönhetően érj földet könnyedén.

Görgess
Damien

“Csinálj egyel többet!”*:
Múld felül önmagad!
Végezz egy újabb mozdulatot!

“Innovációnk mögött 3 év DECATHLON laboratóriumi kutatómunka lapul. Emellett a Domyos Club fitnesz komplexumban meghallgattuk felhasználóink szükségleteit. Elrugaszkodás, tapadás, ütéscsillapítás, dinamizmus, könnyen lehessen benne forogni, hajkékonyság, megfelelő tartás...minden kérés lényeges, azonban technikai szempontból a megvalósítás nem egyszerű. Meg kellett találnunk a középutat a kívánságok és a technikai szükséglet között.

100 különböző pár cipőt gyártottunk, majd mindet teszteltük.
Megújult a Domyos fitnesz cipő!
A 920-as modellt a kardió szerelmeseinek ajánljuk, azoknak, akik célja, hogy felülmúlják önmagukat.”

Damien, a fitneszcipők termékmenedzsere.

*eggyel több ismétlésszám

Egy innováció története

 • A miért :


  2015-ben fitnesz szakértőinkkel, férfiakkal és nőkkel egyaránt, leírtuk, hogy milyen lenne az ideális fitneszcipő. Elrugaszkodás, tapadás, ütéscsillapítás, dinamizmus, könnyen lehessen benne forogni, rugalmasság, megfelelő tartás...minden kérés lényeges, azonban technikai szempontból a megvalósítás nem egyszerű.
 • A cél :


  Egy olyan csillapítást kitalálni, ami egyben visszapattan...különösen, hogy az ütéscsillapítás a dinamizmus ellentéte...vagyis hogyan állítsunk elő egy dinamikus ütéscsillapítást? Ezzel párhuzamosan a talp vagy kemény és dinamikus, vagy rugalmas és puha... vagyis meg kellett győződnünk arról, hogyan tudunk egy egyben rugalmas ÉS dinamikus cipőt gyártani.
 • Tesztelve és jóváhagyva :


  Teszteket végeztettünk egy csapattal, akiket megkértünk, hogy írják le az ütéscsillapításbeli és tartásbeli különbségeket. Az összetevőt illetően több tucat anyagot találtunk, ezeket kombináltuk egymással, majd addig teszteltettük laboratóriumban és a felhasználókkal, amíg meg nem találtuk a tökéletest!
 • Egy innováció :


  A talp 3 részből áll: gumi külső talp a megfelelő tapadásért; Kalensole EVA habból álló közbülső talp a megfelelő ütéscsillapításért; egy termoplasztikus elasztomer Pebax® és egy poliuretán réteg belső talp a megfelelő elrugaszkodásért; Tökéletes kombináció a kívánt ütéscsillapítás eléréséért, ami egyben segíti az elrugaszkodást.

VISSZAPATTANÁS Szökellj az exkluzív Kalensole habnak és a Pebax® technológiának köszönhetően.

Kalensole

A Kalensole hab egy EVA-ból álló, a közbülső talp összetevőjeként használt hab, amely a legjobb kompromisszumot garantálja az ütéscsillapítás és a dinamizmus között.

Termékelőny: ÜTÉSCSILLAPÍTÁS
A fitneszeseknek leginkább egy kényelmes cipőre van szükségük. Ez gyakran azt is jelenti, hogy a talp első részén lévő ütéscsillapítás megfelelő és tartós legyen.

Hogy ennek a kérésnek megfelejünk, a Domyos egy saját,a Decathlon által gyártott ütéscsillapítást szeretett volna kifejleszteni. 4 évnyi kutatómunka eredményeként sikerült egy exkluzív összetevőt megalkotnunk, a KALENSOLE-t. A fitneszesek által elvárt minőség véglegesítéséhez a mérnökök egy, az élelmiszeriparban és a szépségápolásban használt módszert alkalmaztak. Ez a módszer abból áll, hogy véglegesítik a tökéletes ütéscsillapítás érzését, és laboratóriumi mechanikus tesztek segítségével megalkotják a megfelelő KALENSOLE habot, ami ezt az érzetet tudja biztosítani.

Pebax ®

A Pebax® anyag egy magas teljesítményű termoplasztikus elasztomer. Az a feladata, hogy ezt a két összetevőt, a poliamidot (merev anyag) és a poliétert (rugalmas anyag) véglegesen egyesítse.

Termékelőny: DINAMIZMUS
A Pebax® anyag nagyobb ütéscsillapítást biztosít. A maximális energiát képes visszaadni ott, ahol a legtöbb műanyag a visszapattanáskor szétosztalja azt. A rugalmasságát akár egy rugóéval is összehasonlíthatjuk, ami azonnal visszanyeri eredeti formáját. Képzeld el, mennyire lesz a segítségedre ez az energia visszaadás önmagad felülmúlásában!

PEBAX TPU STANDARD
pebax50 cm40 cm30 cm20 cm10 cm00 cm

Ruganyosság :
A standard TPU vagy az elasztomer Pebax®

TARTÁS Mozogj minden irányban, az oldalsó pántok tartják a lábad!

TÖBBIRÁNYÚ
RUGALMASSÁG A forgáshoz: a talpon lévő barázdák rugalmassá teszik a cipőt.

Kardió edzéhez tervezve

Dessins Dessins
Mosaïque Mosaïque

FITNESS 900 DOMYOS SZETT
Múld felül önmagad !

A fitnesz edzésekhez megfelelő ruházatra is szükséged van. A Domyos ezért alkotta meg a 900-as kollekciót, amely könnyedséget, izzadtság elvezetést és szabad mozgást biztosít.

Kardió kollekciók