10. Decathlon Mátra Túra 2022. június 11.
Helyszín: Sástó Kemping
Regisztráció

Távok

TávokRajtSzintidőNevezési díj Táv hosszaSzintemelkedésKiknek ajánljuk
Törptúra 9:00-tól 16:00-ig nincs 14 év alatt ingyenes 1 km nincs0-6 korú gyermekeknek
Kölyöktúra9:00-tól 15:00-ig nincs 14 év alatt ingyenes 7.46 km 198 m6-14 korú gyermekeknek
Farkas-kút 7 8:00-15:00 3 óra 1000 Ft 7.46km198 mA túrázással most ismerkedőknek
Sástó 13 8:00-12:00 6 óra1200 Ft12.6 km415 mCsaládoknak
Kékestető 25 7:00-9:00 9 óra 1400 Ft 24.8 km1007 mGyakorlott túrázóknak
Galyatető 50 6:00-7:00 13 óra 1600 Ft 49.36 km2122 mKifejezetten edzett túrázóknak
Senior vezetett túra 08:00-15:00 nincs 65 év felett ingyenes 2-3 kmnincs65 év felettieknek

Útvonalak

Információk

Várjuk szeretettel a legkisebb (0 és 6 év közötti) túrázókat egy könnyed, játékos tókerülő kirándulásra. Izgalmas kalandokkal, meglepetésekkel készülünk. A Törptúrára szükséges szülői kíséret. A nevezés INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációnál a gyermek adatait szükséges megadni.

Újdonság

Senior vezetett túra

A magyar 65 év felettieknek kevesebb, mint 4 %-a mozog legalább 20 percet naponta. Azért, hogy ezt a terndet megfordítsuk, együttműködésre léptünk az Idősek Barátai Program munkatársaival, önkénteseivel. Csapatunk az elmúlt években az alapítvány dolgozóival és a velük kapcsolatban álló szépkorúakkal több közös programotszervezett. Ilyen volt a tavalyi Decathlon Mátra Túrán való részvétel, ahol egy túravezető segítségével ismerhették meg a Mátra csodás panorámáját.🧡A tavalyi kellemes élményekre való tekintettel idén kinyitjuk minden 65 év feletti számára a vezetett túra lehetőségét. A nevezés INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A vezetett túrák indulásának időpontjai: 08:00, 10:00, 12:00,15:00
Fitness

♻️Mit teszünk azért, hogy fenntarthatóbb túrát szervezhessünk?

 • Nem használunk műanyag poharat. Kérünk titeket hozzatok magatokkal kulacsot, poharat!
 • A rendezvény másnapján összeszedjük a szemetet!
 • Nem nyomtatunk oklevelet.
 • Támogatjuk a Madártani Egyesületet a gyermekek túrája által.
 • Felhívjuk a figyelmet az erdőben való helyes viselkedésre.
 • Újratölthető vizesballonokból biztosítjuk a frissítést.
 • Optimalizáljuk az autók használatát a rendezvény napján.
 • Újratölthető vizesballonokból biztosítjuk a frissítést.
 • A kemping segítségével szelektíven gyűjtjük a szemetet.
 • Újrahasznosított szalagokkal jelöljük az útvonalakat.
 • Újrahasznosított, alumínium kitűzőt adunk ajándékba.

Gyakori kérdések

Hol lesznek frissítőpontok?

Kékestető (50, 25), Galyatető (50), Mátraalmás (50), Lajosháza (13,25,50), Tetves-rét (7)

Mi lesz a frissítés?

A frissítőpontokon gyümölcsökkel, nápolyival, sós mogyóróval, szőlőcukorral, vízzel, szörppel, a rajt-cél központban zsíros deszkával, lekváros kenyérrel, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal várjuk a túrázókat. Az 50 km-en túrázóknak gélekkel, kólával, izotóniás itallal is készülünk.

Lehet-e hozni kutyát?

Igen, kiemelt figyelmet fordítunk négylábú túrázóink nyugalmára. - A rajt-cél központba csak és kizárólag pórázon és nyakörvvel lesz lehetséges behozni a kutyusokat. - A frissítő pontokon és a rajt-cél központban friss vízzel és egy kis elemózsiával is várjuk őket.

Hol lesznek vízvételi lehetősgek?

Mátrafüred, Rákóczi-forrás, Lajosháza, Tarma-kút, Csepegő-forrás, Kékestető, Mátraháza, Farkas-kút, Mátraháza, Galyatető, Mátraalmás, Mátraszentlászló, Mátraszentimre, József Attila-forrás

Kit kereshetek a rendezvény előtt és alatt?

Karácsony-Veres Bianka, főszervező: 0630-675-44-54

Mire számíthatunk a rajt-célban?

Mosdó és zuhanyzási lehetőség, frissítés (zsíros- és lekvároskenyér, gyümölcsök, édességek, víz, szörpök stb.), csomagmegőrzés, biztosított orvosi ellátás a Medicina és a Kékes Kutató-Mentő Egyesület jóvoltából, fotófal, egyéb, szülinapi meglepetések, remek hangulat

Olvasnivaló

Az etikus túrázás 10 szabálya

Az elmúlt egy évben, a korlátozások alatt egyre többen indultak útnak és kezdték el járni a természetet. Így azt gondolom, különösen aktuális, hogy beszéljünk arról, hogyan lehet mindezt etikusan és felelősségteljesen tenni ahhoz, hogy megóvjuk a természetet az utánunk érkezőknek is. Íme 10 jótanács, amit mindenkinek ajánlok megszívlelésre.

Felelősségteljes túrázás

Manapság sokat tapasztalt jelenség az, hogy az erdei utakat egyre több kiránduló és túrázó használja kikapcsolódás céljából. Ezen okból kifolyólag szintén tapasztalható az ezekkel egyenértékű növekedés, ami az erdei utak mentén keletkezett hulladékot illeti.

Kezdjétek gyermekkorban a túrázást!

Meggyőződésem, hogy a gyermekkori élmények egész életre szólóan meghatározók. Azok, akiket gyermekkorban kirándulni visznek, hagyják, hogy, felfedezzék a természet szépségeit, felnőttként is szívesen kapcsolódnak ki ily módon. Sőt, azt gondolom, hogy nehéz felnőttként átlépni a komfortzónánk határát, ha gyermekkorban ezt nem tágították ki eléggé.

Quechua MH500 Mid bakancsteszt

Pár hónapja már birtokomban van a Quechua MH500 névre hallgató bakancsa, ám nem szerettem volna úgy nyilatkozni róla, hogy nem próbálom ki változatos körülmények között. Mostanra mögöttünk van nem kevés kilométer és szintemelkedés, én pedig elmesélem, hogy alakult a kettőnk kapcsolata.