SUBEA

Kengyeles búvárreduktor SCD 500 INT kiegyensúlyozott dugattyús első lépcsővel

44 990 Ft
53 990 Ft -16%
*2019. 04. 20.-től, a készlet erejéig
Írj véleményt elsőként
Ref. : 8334038

Ezt a kiegyensúlyozott reduktor (INT) 40 m-es mélységig egyenletes nehézségű légzést tesz lehetővé.

Fogtechnikusokkal együtt fejlesztett, exkluzív kialakítású, tökéletes csutora. Ergonomikus kilégzőbajusz és fedél: elvezetik a légbuborékokat az arc elől.

Online készlet

Áruházi készlet

    Előnyeink:

    • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
    • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
    • 2 év kellékszavatosság
    • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

    Előnyök

    A természetes légzés elősegítése

    Dugattyús első lépcső/+10 °C feletti víz. Zárófedél a folyamatos áramlás ellen.

    Kényelmes csutora

    Fogtechnikusokkal együtt kifejlesztett, exkluzív kétsűrűségű sűrűség csutora.

    Sokoldalúság

    Nem hideg, +10°C-nál melegebb vízben használható első lépcső.

    Könnyű súly

    Összsúly: 1285 gramm

    Leírás

    Kiegyensúlyozott első lépcső, könnyű légzés

    A Subea 500 reduktor első lépcsője forgótornyos, kiegyensúlyozott szeleppel rendelkezik. A második lépcsőhöz érkező nyomás így állandó, így a reduktor a merülés során végig egyenletes teljesítményt nyújt. A Subea 500 reduktor első lépcsője forgótornyos, kiegyensúlyozott szeleppel rendelkezik, amely bármilyen vízmélységben megkönnyíti a légzést. 2 nagynyomású (HP - 7/16'') és 4 közepes nyomású (LP – 3/8) csatlakozót különböztetünk meg.

    Második lépcső és könnyű belégzés

    A reduktor második lépcsőjének természetes légzést kell biztosítania. Kiváló minőségű, jelentősen csökkenti a stresszt, növeli a búvár biztonságát. Könnyen, erőlködés nélkül belélegezhető, kellő mennyiségű levegőt biztosít.
    A kupak áramvonalas nyílásai miatt könnyű a belégzés. A fedél exkluzív designjának köszönhetően a reduktor nincs állandó áramlásnak kitéve.

    Kilégzés: jobb látás, halkabb működés

    A kilégzés során az ergonomikus kilégzőbajszok úgy vezetik el a légbuborékokat az arc mentén, hogy a zaj ne zavarja a búvárt és a buborékok ne kerüljenek a búvárszemüveg elé. Kevésbé zavaró, örömtelibb használatot biztosít!

    SUBEA reduktorok: Exkluzív, szabadalmaztatott, anatómiai kialakítású csutora!

    A fogszakorvosok közreműködésével kifejlesztett csutora rendkívül kényelmes használatot garantál az anatómiai kialakításnak köszönhetően. Exkluzív, az állkapcsok felépítésének megfelelő kialakításának, a szájpadlásnál lévő kis „szárnyaknak”, a nyelvtámasznak, a különböző vastagságú és sűrűségű (egy, vagy kettő) anyagoknak köszönhetően könnyű a szájban tartani. Az SCD 500 reduktor csutorája két különböző sűrűségű anyagból készült: az ínnyel érintkező része puhább, mint a többi.

    Reduktorok tanúsítványa

    Megfelel az EN250:2014 szabványnak. RINA által Genova-ban, Olaszországban tesztelt (minősített szervezet száma: 0474). A teszteket légzőgéppel végzik, mely a búvár légzését szimulálja. A teszteket 50 méteres mélységnek megfelelő nyomás mellett, 2,5 l-es légtömeggel (be- és kilégzés), 62,5 l/perc (25 be- és kilégzés/perc) légtömegmozgással, 10°C vagy 4°C hőmérsékletű vízben végzik.

    Keringetőképességi teszt eredménye

    A kiegyensúlyozott első lépcsős SUBEA-TRIBORD SCD 500 reduktorok nem hideg (+10°C-nál magasabb hőmérsékletű) vízben történő használatra alkalmasak. A DIN reduktor 300 barra hitelesített.
    Keringetőképességi teszt eredménye (50 m-es szimulált nyomás mellett, 8°C-os vízben). Palacknyomás 50-200 bar: 1,4 J/l.
    A keringetési munka az 1 liter gáz keringetéséhez szükséges energia (joule-ban).

    Tömlő súlya és hossza

    Az első lépcső súlya: 935 gramm.
    A második lépcső súlya: 200 gramm.
    Tömlő súlya: 150 gramm.
    Teljes tömeg: 1285 gramm.
    Tömlő hossza: 75 cm.

    Karbantartási tanácsok

    A reduktor tisztításához vagy kenéséhe soha ne használj oldószert vagy szénhidrogén alapú terméket! Soha ne használj aeroszolos spray-t, mert a hajtógázok roncsolhatják a műanyagot!

    Tárolási tanácsok

    Fontos, hogy a búvárfelszerelést ózont kibocsátó tárgyaktól (elektromos motorok, konyhai eszközök, stb.) távol, és UV-sugárzástól védett helyen tárold! Ellenkező esetben a tömítés gyorsabban károsodhat, és ez veszélyeztetheti a biztonságát és a reduktor megfelelő működését. Hőtől és napfénytől védett, száraz helyen tárolandó.

    Reduktorok felülvizsgálata

    A SUBEA javasolja, hogy a reduktort kétévente vizsgáltasd felül, valamint legalább évente egyszer vizuális ellenőrzést is végeztess rajta! Ezt a két vizsgálatot SUBEA minősítéssel rendelkező szerelőműhelynél kell elvégeztetni. Különösen intenzív szezon után (több, mint 100 merülés) vagy hosszú ideig tartó tárolás utána szintén érdemes ellenőrizni a terméket.

    https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

    A termékek jótállása

    A Subea-Tribord termékek két év jótállással rendelkeznek, melyet a vásárlás időpontjától, illetve a rejtett hibákra vonatkozó, jogszabály által előírt jótállás esetén a hiba felfedezésétől kell számítani. A jótállás megfelel az országonként változó, egyedi jogszabályi előírásoknak.
    Termékeink sportoláshoz, és nem foglalkozásjellegű használatra készültek. A jótállás nem terjed ki a nem megfelelő használat következtében bekövetkezett sérülésekre, valamint a használatból eredő kopásra.

    Mit jelent a SUBEA márka?

    A Tribord Búvárkodás átalakult: jelenleg SUBEA, a Decathlon víz alatti sportokra (sznorkeling, légzőkészülékes búvárkodás, víz alatti vadászat és szabadtüdős merülés) specializálódott márkája.
    Miért SUBEA? Mert: SUBaquatic Experiences are Amazing !
    Bővebb információ: www.subea.com

    Jótállás

    A termék használatához nélkülözhetetlen alkatrészek elérhetősége: 10 év.

    Súly

    1.285 kg

    Összetétel és minőségmegőrzés

    Összetétel

    Fém szerkezet 100% Sárgaréz Váz 50% Poliamid, 21% Gyanta, 15% Poliuretán, 10% Rozsdamentes acél, 2% Polivinil-klorid, 2% Sárgaréz Felsőrész 100% Szilikon

    Tárolási tanácsok

    Fontos, hogy a búvárfelszerelést ózont kibocsátó tárgyaktól távol tárold! Hőtől és napfénytől védett, száraz helyen tárolandó.

    Tesztek

    Technikai partnerünk: A Decathlon Hendaye-i (Franciaország) Vízisport központjában található Planet Ocean búvárközpont. A központ egész évben a SUBEA búvárfelszereléseit használja.
    Az oktatók részt vesznek a SUBEA termékeinek fejlesztésében: a tervezéstől (termékmenedzserek, designerek, mérnökök) egészen a központ búvárjainak részvételével végzett hosszú távú tesztekig (egész évben, kezdőtől oktatói szintig).

    Jóváhagyta

    Az összes reduktor fejlesztése során a DAN Europe független, orvosi tanácsadást biztosító szervezet által készített használati és gyakorlati tesztek (statikai, dinamikai és biomechanikai elemzés) eredményeit használtuk fel.
    *A DAN Europe (Divers Alert Network Europe) nemzetközi orvosi és kutatási non-profit szervezet, mely a búvárok biztonsága és egészsége érdekében fejti ki tevékenységét.

    Karbantartási tanácsok

    Minden mosás előtt zárd le a szelep kupakját. Száraz, levegős helyen szárítsd!. Használat után szárítsd meg!. Használat után tiszta vízben öblítsd!.

    Használati utasítás

    http://userguides.tribord.s3.amazonaws.com/8334353-8334038-8334041-user-guide-subea-regulator-octopus.pdf

    Vélemények